Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir?
Neler Okuyacağız?
Günlük yaşantımızda olabildiğince çok yediğimiz kırmızı et mutfaklarımızın değerli bir bölümünü sarmaktadır. Birçok yemekte tercih edilen ve türlü pişirme tekniklerini kullandığımız kırmızı etler düzgün muhafaza edilmediğinde olabildiğince önemli zehirlenmelere neden olacaktır.
Hem lezzetinden bir eksilme olmadan hem de tazecik duracak bir şekilde kırmızı et muhafaza etmek çok önemli. Yenildiğinde tıpkı ilk günkü kadar taze kalacak kırmızı et depolama yollarını sizin için hazırladık.
Püf Nokta: Kırmızı Etleri Parçalara Ayırın
Derin dondurucudan çıkarılan eşyaları yeniden keserek tüketmek sağlığımız için olabildiğince hasar sağlamakta. Hem buzluktaki zeminden tasarruf sağlamak hem de tazeliği güvenliği sağlamak bakımından etleri parçalara ayırmak olabildiğince dikkat etmeniz gereken bir husus.
Porsiyonlara ayırırken streç film yardımıyla veya buzdolabı poşetinden faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte kişi oranı kadar et çıkartabilir ve kullanılmayacakları derin dondurucuda muhafaza etmeye devam edebilirsiniz.
Saklamak için Derin Dondurucu mu Buzdolabı mı?
Kırmızı etleri kullanacağınız gününüze yönelik iki şekilde de saklayabilirsiniz. şayet 3-4 gün içinde yiyecekseniz, buzdolabında yaklaşık olarak -2 santigrat seviyede saklamanız mantıklı olacaktır. Şayet yakın zamanlar arası kırmızı et kullanaraktan bir yemek pişirme fikriniz yoksa dondurucuda muhafaza etmeniz olabildiğince mantıklı olacaktır.
Tahminen 5 ay gibi bir süre saklayacağınız etleri, ihtiyacınız olunca buzluktan çıkararak tercih edebilirsiniz. Fakat dondurucunuzdan aldığınız etleri sağlığınız bakımından geri koymamaya itina göstermelisiniz.
Kırmızı Etleri Çözdürürken Nelere Dikkat Etmeli?
Kırmızı et çözülürken uyarlanan büyük hatalardan bir tanesidir yanlış sıcaklık dengesi. Kırmızı etler ilk olarak buzluktan çıkarılmalı ve ardından oda sıcaklığında bekletilir. Tazeliğini yitirmemesi bakımından mikrodalga kullanarak çözdürmeyi telaş durumlar haricinde tavsiye etmiyoruz.
Kırmızı Etler Oda Sıcaklığında Ne Kadar Saklanır?
Et depolama zamanları etin türüne yönelik farklılık göstermektedir. Kurban eti tarzında taze etler, buzdolabına konulmadan evvel 3-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletilmelidir ve kanını iyice bırakması beklenir. Kanı tamamen aktıktan sonra ilk olarak buzdolabına, sonrasında buzluğa doğru şekilde konulmalıdır.
Kırmızı etten kıyma yapıldıysa, fazla zaman geçmeden kullanılmalıdır. Kıymanın oda sıcaklığında durma zamanı 4 saati geçmemeli. Fakat gene de muhafaza edilecekse üzerini aşacak şekilde sıvıyağ ilave edilmelidir. Et buzdolabı içerisinde 1-2 saat durduktan hemen sonra buzluğa konulabilir.
Pişen Kırmızı Etleri Saklama Yöntemi
Pişirdiğiniz kırmızı etleri türlü saklama kaplarına yerleştirerek buzdolabında saklayabilirsiniz. 2-3 günü geçen zaman pişirilmiş kırmızı eti yememeye itina göstermelisiniz. Yerleştirdiğiniz kapların herhangi şekilde hava almamasına ekstradan itina gösterirseniz pişirdiğiniz yemeğin tazeliğini korumanız daha oldukça mümkün olacaktır.