Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir, Ne Şekilde Kullanılır?
Neler Okuyacağız?
Bitkilerin de diğer bütün canlılar gibi düzenli şekilde karnını doyurma gereksinimleri var. Bu düzenli şekilde beslenmeyi de bitki doyurucusundan bir başka deyişle gübrelerden temin ederler. Gübre bulunduğu toprağa gereksinimi olan fosfor, azot gibi bileşenleri sağlayan bütün malzemelere konulan genel adlandırmadır.
Çiçekler için sıvı formdaki gübreler topraktan yapılır ve özellikle de evinizdeki bitkilerin etkisinin yükselmesine, daha azimli ve sağlıklı olmalarını sağlayacaktır.
Bitkiler İçin Sıvı Gübre Nedir?
Çiçekler için doğal sıvı gübreleri hayvan gübrelerinin suyla birleştirilmesi ve içerisine bazı bitki türlerinin koyulmasıyla tasarlanır. Türlü çiçekler için sıvı gübreleri tercih edebilirsiniz. Sebzeler için sıvı gübreleri tercih etmek toprağın verimlilik oranını yükselteceğinden kaynaklı daha çok ürün elde etmenizi sağlayacaktır.
Diğer yandan yeşil dallı çiçekler için sıvı gübreleri hem topraktan hem de yapraktan yapılabilir ve bu kullanım bitkinizi büyütmenin yanısıra hasarlara yönelik de kuvvetlendirecektir.
Sıvı Gübrenin Faydaları Nelerdir?
Sıvı gübreleri katı olanlara yönelik kullanışı oldukça basit bir gübre tarzı olduğu için hedef kitle tarafından daha çok kullanılıyor. Kullanım pratikliğinin yanında sıvı şekilde uygulandığından sulamayla birlikte toprağa kolay bir şekilde nüfuz eder.
Böyle sulama yöntemiyle bitkiye erişen sıvı gübreleri bitkinin yaşayacağı su kaybının da olmasını engelliyor. Bununla birlikte bitki ürünlerin verimini yükselttiğinden doğal tarıma başlamayı fikir edinenler için de kolay bir teknik.
Organik Sıvı Gübre Nasıl Yapılır?
Sıvı gübre inşası olabildiğince kolay, bu sebepledir ki dilediğiniz oranda hazır hale getirip evinizdeki bitkilere veya hobi bahçenize rahatlıkla uyarlayabilirsiniz. Sadece katı hayvan gübrelerinin inceltilmesinden değil bununla birlikte cim, ısırgan otu, hodan gibi doğadaki bütün yeşil bitkilerden ayrıca özellikle de yumurta kabuğu tarzındaki ev besin artakalanlarından da doğal sıvı gübreleri sağlayabilirsiniz.
Bir örnek babında ısırgan otu ile sıvı gübreleri yapmayı özet olarak tanım gösterebiliriz. Tane kopardığınız ısırgan otunu geniş bir kaba koyuyoruz. Kabın içerisinde iyice çürümesi için sıkmamak gerekmektedir çünkü ısırgan otunun oksijenle bütünleşmesi ve hava alması gerekmektedir. Böyle yerleştirdikten sonra üstüne mevcut ise yağmur suyu yoksa eğer ılık musluk suyu koyuyoruz ve her gün karıştırmaya özen gösteriyoruz.
Dikkat edin oldukça fazla güçlü kokusu var, bu kokuyu gidermesi için temin edebilirseniz mermer tozu tercih edebilirsiniz. Gübrenin kullanılır olacağını bundan sonra yüzey bölgede kabarmalar kalmadığında anlayacaksınız. Bu hususta kullanım için bire yirmi seviyesini tercih etmek gerekmektedir. Kısacası bir ölçü sıvı gübreleri kullanarak bunu yirmi ölçü suyla harmanlamanız gerekmektedir. Böyle dilerseniz topraktan dilerseniz de yapraktan kullanım sağlayabilirsiniz.