Anksiyete Türleri ve Nedenleri

Anksiyete, bazı insanların yaşadıkları hayat sonucunda meydana gelen psikolojik rahatsızlık durumudur. Psikoloji terminolojisinde anksiyete türleri sınıflandırılır.

Genel anksiyete; kişilerde görülen ve sürekli olan, korku ve endişe halidir. Günlük hayatı engelleyecek düzeyde olanlarda anksiyete teşhisi konulur. Kronik endişe hali ve huzursuzluk olarak ifade edilir.

anksiyete

anksiyete

Panik atak; ülkemizde ve dünyada en sık karşılaşılan bozukluklardan bir tanesidir. Kişiden kişiye değişen belirtileri vardır. Kapalı alan korkusu, karanlık korkusu gibi birçok tetikleyen durumu vardır.

Obsesif Kompulsof Bozukluk; durdurulması imkânsız gibi görünen gibi düşüncelere kapılarak, bu yönde hareket etmesidir. Mesela bazı kadınların evden çıktıklarında, ocağı kapattıklarından emin olamamaları ve bu durumu takıntı haline getirmeleri gibi. Bir anlamda aşırı takıntı hali diye tanımlanır.

sosyal anksiyete

sosyal anksiyete

Sosyal Anksiyete

Kişilerin sosyal anlamda eleştiri almaları veya aşağılanmaları korkusundan kaynaklanan bir psikolojik bozukluktur. Bu durumda olan kişiler, sürekli bir içine kapanıklık ve utangaçlık hali içerisindedirler. Sosyal anlamda bu durumdan dolayı kendilerini sürekli toplumdan soyutlama çabası içerisine girerler. Sahne korkusu olanlar da bu gruba dahildir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir