Oda Kokusu Seçimi
Neler Okuyacağız?
Koku, çok kuvvetlidir. Parfüm, sabun, araba ev ve deterjan kokusu… Her birisi bambaşka şekilde etkiler insanı. Hijyenik bir koku ile çocukluğunuzu hissedebilirsiniz, yaşamış olduğunuz en güzel günleri de. Bu sebeple kokular tercihi, oldukça önemlidir. Mekan kokuları da bundan sonra hepinizin vazgeçilmezlerimizden birisidir. Evimizin ambiyansını farklılaştıran, eve farklı bir duygu katan, ferahlatan kokular var. Evin kokusunu nasıl seçilmeli derseniz, yanıtı yazımızda sizleri bekliyor!
Nasıl ki parfüm seçiminde dikkat edilmesi öngörülen detaylar vardır, ev kokusu seçiminizde de dikkat etmeniz gerekenler vardır. Ev kokusu seçiminin detaylarında, kendinizle birlikte ailenizi iyi tanımak vardır. Yalnızca kendi hoşlandığınız kokular sizi memnun eder iken sevdiğiniz insanları memnun etmeyebilir.
Bu sebeple hepinizin seveceği, herkesi tatmin edecek genel geçer bir koku ortaya koymanız oldukça önemlidir. Ek olarak tabi ki kokuyu en uygun şekilde analiz edip bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Merak etmeyin, biz bu yüzden tam da buradayız!
Kokuları Tanıyın
Oda kokusu seçimindeki ilk şart, kokulara iyi bir şekilde hakim olmaktır. Koku, herkes için bambaşka şeyleri ifade etmektedir. Hoş bir koku, sizi bambaşka diyarlara götürecektir. Kötü koku ise rahatsız olup, kötü hissetmenize neden olacaktır. Bu sebeple evin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu hususta kokuları iyice tanımanız gerekecektir. Size iyi gelecek, zihninizi bulandırmayacak, kokusuyla sizi tatmin edecek oda kokularını tercih etmeniz gerekecektir.
Evinizin bambaşka noktalarında bambaşka kokuyu seçebileceğiniz gibi bütün evde aynı tür kokuyu da kullanabilmeniz mümkün. Ancak ilk olarak, sizi ne tür bir kokunun veya kokuların memnun ettiğini keşfetmeniz oldukça değerli!
Doğal Kokuları Tercih Etmeye Çalışın
Ev ortamında hijyenik ve güzel bir koku olmasını dilerken evi kimyasalla doldurmak olmaz! Saf, aromatik yağlardan üretilmiş, saf içerikli kokuyu kullanabilirsiniz. Saf yağlardan; sümbül, leylak, lavanta, yasemin, hanımeli gibi etkileyici kokuları kullanabilirsiniz. Bu yağları dekoratif şişelere koyabilirsiniz. Ardından içlerine bambulardan oluşmuş birer çubuk koyar iseniz saf bir ev kokusu inşa etmiş olursunuz.
Ek olarak aromaterapi yöntemini uygulayarak eviniz için güzel koku oluşumunu sağlayabilirsiniz. Bu yüzden saf yağ veyahut buhurdanları kullanabilirsiniz yeterince! Buhurdan tüketimi hakkında detayları da Buhurdan Nedir? Nasıl Kullanılır? Yararları Nedir? yazımızda bulabilirsiniz!
Saf kokuları eşyalarınız üzerinde de kullanabilmeniz mümkün. örneğin dolap çekmecelerine veya dolabın iç kısmına kokulu yağlardan sürebilirsiniz veya kurak çiçekleri keseye doldurup dolabın içine koyabilirsiniz. Ek olarak salonda veya mutfakta dekor olarak duran kaselerde kokulu çiçeklerden yararlanarak mekanın havasının değişimine olanak sağlayın!
Kışın daha fazla turunçgiller gibi sıcak kokuyu kullanabilirsiniz. şayet çiçek kokularını seviyor iseniz de gene gardenya, şebboy, leylak, hanımeli gibi kokuyu evin sürekli kokusu haline çevirmeniz çok kolay.
Evinizdeki Odalar İçin Farklı Kokular Seçin
Bütün eviniz için aynı tür kokuları seçebileceğiniz gibi bambaşka odalar için bambaşka koku seçebilirsiniz. Bununla birlikte evin her tarafını bambaşka bir kokular sarar. Yatak odanız içerisinde çok rahatsız edici olmayan, ruhunuzu dinlendirici kokuları kullanabilirsiniz. Ek olarak rahatlatıcı, gevşetici ve uykuya hazır olmanızı sağlayacak kokuyu gene yatak odanız içerisinde kullanabilmeniz mümkün. Lavabo ve banyolar için kötü kokuyu önleyecek, giderecek kokuları kullanabilirsiniz.
Zencefil, turunçgil gibi öne çıkan kokuları deneyerek bu mekanların çok daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Yazın daha tatlı koku yerine mango, okyanus, nane ve kavun gibi daha ferah kokuyu seçmeniz çok daha iyi olacaktır.
Ve mutfaklarda veya giyinme odalarınızda gene soft ve ferahlatıcı kullanabilirsiniz. Sandal ağacı, sedir, akçaağaç gibi koku fazla zaman karşı karşıya kaldığınızda dahi size huzursuzluk vermeyecek kokulardır. Gene evin giriş kısmı için bu kokular uyumlu olacaktır